HOME ROASTED NUTS

Der er intet i verden som  hjemmeristede nødder!

Lige uden for Aarhus finder du et lille risteri.
Det ligner måske ikke meget, men det føles som hjemme for os og alle, der får chancen for at komme forbi.

Og hvis du kommer fordi, vil du opleve, at dette lille risteri er fyldt med drømme og de højeste ambitioner. Vi rejser rundt i hele verden for at finde de allerbedste nødder og bringe dem tilbage til vores dygtige og lidenskabelige ristere. For dem er ristning af nødder en livsstil og et spørgsmål om at opnå perfektion hver dag, ved at skabe de sprødeste nødder med en skøn kombination af crunch og smag.

Du vil opdage, at vores ristere også er ret eventyrlystne. De holder aldrig op med at eksperimentere med nye risteteknikker og krydderier og prøver altid at få nye, lækre smage frem. Hvad hvis vi rister ved denne temperatur? Hvad hvis vi krydder disse mandler med Lakrids eller forkæler cashewnødder med Sour Cream & Onion? Smager de godt? Absolut, hvis vi måske siger det selv. Lykkes vi hver gang? Absolut ikke, men dem beholder vi for os selv.

Det vigtigste er, at vi efter mange års erfaring stadig har en fornemmelse af, at vi lige er startet. Der er stadig så mange forskellige nødder, smage, krydderier og kombinationer, som vi kan finjustere i vores lille risteri - et sted der føles som hjemme for os. Naturligvis kunne vores nye familie af ristede nødder derfor kun have ét navn: Home Roasted!

Naturlig dyrkning

Cashew-træet stammer fra Vestindien, men dyrkes som frugttræ overalt i troperne. Især er den almindelig som nytteplante i Sydøstasien og i Østafrika. Planten er et op til 20 m. højt træ, som også kaldes Elefantlustræ. Efter blomstring svulmer frugtstilken op og danner det, der kaldes cashew-æblet. Den nyreformede nød sidder direkte på cashew-æblet, som en stilk. Hver stilk indeholder ét frø - altså en cashewnød. Selve cashew-æblet spises som frugt af lokalbefolkningen.