Økologiske

Cashewnødder

  • Nettovægt: 30g

Cashew-træet stammer fra Vestindien, men dyrkes som frugttræ overalt i troperne. Især er den almindelig som nytteplante i Sydøstasien og i Østafrika. Planten er et op til 20 m. højt træ, som også kaldes Elefantlustræ. Efter blomstring svulmer frugtstilken op og danner det, der kaldes cashew-æblet. Den nyreformede nød sidder direkte på cashew-æblet, som ofte antages for at være den egentlige frugt. Cashewnødder indeholder ét frø. Skallen indeholder en kraftig hudirriterende olie. Derfor ristes nødderne normalt for at fjerne olien, inden kernerne tages ud. Selve cashew-æblet er spiseligt, og har en smag omtrent som æbler, ligesom de kødfulde blade fra cashew-træet anvendes i madlavningen af lokalbefolkningen.

Vores cashewnødder kommer fra Vietnam, Indien eller Mozambique, der er nogle af verdens største producenter af cashewnødder. Cashewnødder anvendes ofte i det asiatiske køkken f.eks. i thailandske wokretter eller indiske karryretter som topping. Nødden er fremragende som topping på grønne salater eller som en naturlig snack lige ud af posen.

Rist cashewnødderne let på panden med et drys salt for at fremhæve både sprødhed og den milde, lækre smag som naturligt charmerer både børn og voksne.

Produktdetaljer

Ingredienser

Økologiske cahewnøddekerner

Allergen info

Kan indeholde spor af andre nødder

Opbevaring

Opbevares tørt, køligt og tætlukket

Næringsindhold pr. 100G

  • Energi 2416 KJ (577kcal)
  • Fedt 44g
  • - heraf mættede fedtsyrer 7,8g
  • Kulhydrat 27g
  • - heraf sukkerarter 5,9g
  • Kostfibre 3,3g
  • Protein 18g
  • Salt 0,03g

COOKIES. Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.  Læs mere