Tabbouleh

med friske abrikoser og pistaciekerner

  • 15 min
  • 4 pers
Opskrift af Ditte Ingemann

Ingredienser

  • 2 dl couscous
  • 3 dl kogende vand
  • 1/2 bdt marokkansk mynte
  • 1/2 bdt basilikum
  • 1/2 bdt koriander
  • 4 spsk. Earth Control usaltede pistaciekerner
  • 4 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt

Fremgangsmåde

Kom couscous i en skål og hæld kogende vand over. Sæt film over skålen og lad det trække i ca. 10-15 min. Hak krydderurterne fint og skær abrikoser i tynde skiver. Pistaciekerner ristes på en pande til de bliver gyldne – men pas på de ikke får for meget. Når couscoussen har trukket færdig rører du rundt med en gaffel så kornene falder fra hinanden. Tilsæt de friskhakkede krydderurter, abrikoserne og ristede pistaciekerner sammen med olivenolie i couscoussen. Smag til med citronsaft og salt. Serveres f.eks. som tilbehør til grillet kød, lam eller fjerkræ.

TIP!
I stedet for abrikoser kan du anvende ferskner, men du kan også bruge Earth Control græskarkerner eller cashewnødder i stedet for pistaciekernerne.

Pistaciekerner

Pistacienødden kommer fra et løvfældende træ, der er opdyrket i Middelhavsområdet og USA. Frugten er oprindelig på størrelse med en hasselnød, og når den ristes på panden, sprækker frøskallen, hvori d[...]
Læs mere

COOKIES. Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.  Læs mere