Ingredienser
- 200 g stenfri dadler
- 2 tsk bagepulver
- 200 ml kogende vand
- 25 g smør
- 50 g rørsukker
- 1 æg
- 100 g hvedemel
- 1 tsk natron
- 1 pose pistaciekerner
Sauce
- 50 g farin
- 1/2 dl fløde
- 1 nip salt
- 50 g smør, skåret i tern
Fremgangsmåde
Blend dadler, bagepulver og kogende vand i en foodprocessor eller blender. Tilsæt smør, rørsukker, æg, mel, natron og blend det hele sammen. Hak pistaciekernerne groft og tilsæt. Hæld kagemassen i en smurt springform med en diameter på ca. 24cm. Bag kagen ved 160°C i ca. 15 minutter.
Varm fløde og farin op i en gryde under omrøring. Når massen er ensartet, fjernes gryden fra blusset, smørret skæres i tern og piskes i. Skru ovnen op på 220°C, hæld farinsaucen over kagen og bag den yderligere 5 minutter

Pistaciekerner
Pistacienødden kommer fra et løvfældende træ, der er opdyrket i Middelhavsområdet og USA. Frugten er oprindelig på størrelse med en hasselnød, og når den ristes på panden, sprækker frøskallen, hvori d[...]
Læs mere

Dadler
Vores stenfrie Deglet Nour dadler er nøje udvalgt fordi de har en uimodståelig, karamelagtig sødme og et lækkert, blødt bid - der tilsammen gør dadlerne til en naturlig snack, der kan nydes lige ud af[...]
Læs mere