Sticky daddelkage

med pistaciekerner og appelsiner

  • 30 min
  • 8-10 pers
Opskrift af Mads Nybro

Ingredienser

  • 200 g stenfri dadler
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 ml kogende vand
  • 25 g smør
  • 50 g rørsukker
  • 1 æg
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 pose pistaciekerner

Sauce

  • 50 g farin
  • 1/2 dl fløde
  • 1 nip salt
  • 50 g smør, skåret i tern

Fremgangsmåde

Blend dadler, bagepulver og kogende vand i en foodprocessor eller blender. Tilsæt smør, rørsukker, æg, mel, natron og blend det hele sammen. Hak pistaciekernerne groft og tilsæt. Hæld kagemassen i en smurt springform med en diameter på ca. 24cm. Bag kagen ved 160°C i ca. 15 minutter.

Varm fløde og farin op i en gryde under omrøring. Når massen er ensartet, fjernes gryden fra blusset, smørret skæres i tern og piskes i. Skru ovnen op på 220°C, hæld farinsaucen over kagen og bag den yderligere 5 minutter

Pistaciekerner

Pistacienødden kommer fra et løvfældende træ, der er opdyrket i Middelhavsområdet og USA. Frugten er oprindelig på størrelse med en hasselnød, og når den ristes på panden, sprækker frøskallen, hvori d[...]
Læs mere

Dadler

Vores stenfrie Deglet Nour dadler er nøje udvalgt fordi de har en uimodståelig, karamelagtig sødme og et lækkert, blødt bid - der tilsammen gør dadlerne til en naturlig snack, der kan nydes lige ud af[...]
Læs mere

COOKIES. Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.  Læs mere