Spicy Meat Balls Sandwich

med soltørrede tomater

  • 35 min
  • 4 pers
Opskrift af Mads Nybro

Ingredienser

Spicy Meat Balls – ca. 20 stk.

  • 30 g. hakket Earth Control soltørrede tomater
  • 500 g. oksekød, hakket
  • 2 spsk. rasp
  • 2 spsk. mælk
  • 2 stk. æg
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk. røget paprika
  • 3/4 tsk. salt
  • 20 g. finthakket persilleblade

Tomatsauce

  • 75 g Earth Control soltørrede tomater, små tern
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 stk. habanero chili, finthakket
  • 1 stk. finthakket løg
  • 3 fed presset hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og sort peber
  • 4 stk. Ciabatta-boller
  • feldsalat
  • revet parmesan

Fremgangsmåde

Varm olie i en gryde og sautér løg til de er klare, ca. 5 min. Tilsæt chili og hvidløg og rist 1 min. Kom begge slags tomater i og kog saucen i 10-15 min ved svag varme. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Rør rasp og mælk sammen og lad det trække 5 min. Rør sammen med tomat, æg, hvidløg, paprika og salt. Rør nu blandingen op med kødet og vend hakket persille i. Form kødboller med 3-4 cm tykkelse, og steg dem gyldne ved middel varme. Kom dem i tomatsaucen og lad simre under låg i 10 min.

Rist 4 ciabatta-boller, flæk dem, og anret en smule feldsalat, derefter Spicy Meat Balls med sauce ovenpå. Afslut med revet parmesan og evt. knust sort peber.

Tomater

Når de friske tomater er blevet flotte røde og modne, plukkes de og ligges til tørring i solen, til vandet naturligt fordamper. Det giver tørrede tomaterne en sød, rig og letsaltet smag, der gør sig g[...]
Læs mere

COOKIES. Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.  Læs mere