Stiky daddelkage

Søde Sager
30 min
Serveringer: 8
Dadler er vidunderlige i bagværk og søde desserter som f.eks. denne sticky daddelkage.
Af

Ingredienser

200 g stenfri dadler
2 tsk bagepulver
200 ml kogende vand
25 g smør
50 g rørsukker
1 æg
100 g hvedemel
1 tsk natron
1 pose pistaciekerner

Sauce

50 g farin
1/2 dl fløde
1 nip salt
50 g smør, skåret i tern

Pynt

Fint skårede appelsinbåde

Fremgangsmåde

Blend dadler, bagepulver og kogende vand i en foodprocessor eller blender.
Tilsæt smør, rørsukker, æg, mel, natron og blend det hele sammen.
Hak pistaciekernerne groft og tilsæt. Hæld kagemassen i en smurt springform med en diameter på ca. 24cm.
Bag kagen ved 160°C i ca. 15 minutter.
Varm fløde og farin op i en gryde under omrøring.
Når massen er ensartet, fjernes gryden fra blusset, smørret skæres i tern og piskes i.
Skru ovnen op på 220°C, hæld farinsaucen over kagen og bag den yderligere 5 minutter

Lignende opskrifter