Hjemmelavet konfekt hører julen til. Vi har lavet vores tørrede frugter som juletapas, der alle pynter og vækker glæde til julehyggen. Prøv selv den simple opskrift.
Af Mads Nybro
Abrikos-burger med nougat & pistacie
24 stk Earth Control abrikoser
120 g nougat
5 stk Earth Control pistaciekerner
12 stk tandstikker
Daddel med marcipan & hvid chokolade
12 stk Earth Control stenfri dadler
60 g marcipan
100 g hvid smeltechokolade
1 dl groft kokosmel
Figner marineret i lakrids & kanel
12 stk Earth Control figner
½ økologisk appelsin, saft og skal
40 g finthakkede Earth Control valnødder
¼ tsk stødt kanel
½ tsk lakridspulver
ABRIKOS-BURGER MED NOUGAT & PISTACIE
Opvarm ovnen til 200°C. Skær nougat i tern, der passer med abrikoserne.
Kom et stykke nougat på halvdelen af abrikoserne og top med de resterende abrikoser og sæt en tandstik i hver ‘burger’.
Bag i ovnen blot 1 min. ved 200°C og riv pistaciekerner over inden servering.
DADEL MED MARCIPAN & HVID CHOKOLADE
Smelt chokoladen i et vandbad.
Fyld hver dadel med marcipan, overtræk med hvid chokolade og vend i kokosmel.
Afkøl på bagepapir.
FIGNER MARINERET I KANEL & LAKRIDS
Opvarm ovnen til 200°C.
Nip toppen af fignerne.
Rør appelsinsaft- og skal sammen med kanel og lakrids og marinér fignerne heri.
Bages efterfølgende i den forvarmede ovn i 2-3 min.
Riv evt. lidt appelsinskal over fignerne inden servering.
Ingredienser
Abrikos-burger med nougat & pistacie
24 stk Earth Control abrikoser
120 g nougat
5 stk Earth Control pistaciekerner
12 stk tandstikker
Daddel med marcipan & hvid chokolade
12 stk Earth Control stenfri dadler
60 g marcipan
100 g hvid smeltechokolade
1 dl groft kokosmel
Figner marineret i lakrids & kanel
12 stk Earth Control figner
½ økologisk appelsin, saft og skal
40 g finthakkede Earth Control valnødder
¼ tsk stødt kanel
½ tsk lakridspulver
Fremgangsmåde
ABRIKOS-BURGER MED NOUGAT & PISTACIE
Opvarm ovnen til 200°C. Skær nougat i tern, der passer med abrikoserne.
Kom et stykke nougat på halvdelen af abrikoserne og top med de resterende abrikoser og sæt en tandstik i hver ‘burger’.
Bag i ovnen blot 1 min. ved 200°C og riv pistaciekerner over inden servering.
DADEL MED MARCIPAN & HVID CHOKOLADE
Smelt chokoladen i et vandbad.
Fyld hver dadel med marcipan, overtræk med hvid chokolade og vend i kokosmel.
Afkøl på bagepapir.
FIGNER MARINERET I KANEL & LAKRIDS
Opvarm ovnen til 200°C.
Nip toppen af fignerne.
Rør appelsinsaft- og skal sammen med kanel og lakrids og marinér fignerne heri.
Bages efterfølgende i den forvarmede ovn i 2-3 min.
Riv evt. lidt appelsinskal over fignerne inden servering.