Juletapas konfekt

Søde Sager
30 min
Serveringer: 3
Hjemmelavet konfekt hører julen til. Vi har lavet vores tørrede frugter som juletapas, der alle pynter og vækker glæde til julehyggen. Prøv selv den simple opskrift.
Af

Ingredienser

Abrikos-burger med nougat & pistacie

24 stk Earth Control abrikoser
120 g nougat
5 stk Earth Control pistaciekerner
12 stk tandstikker

Daddel med marcipan & hvid chokolade

12 stk Earth Control stenfri dadler
60 g marcipan
100 g hvid smeltechokolade
1 dl groft kokosmel

Figner marineret i lakrids & kanel

12 stk Earth Control figner
½ økologisk appelsin, saft og skal
40 g finthakkede Earth Control valnødder
¼ tsk stødt kanel
½ tsk lakridspulver

Fremgangsmåde

ABRIKOS-BURGER MED NOUGAT & PISTACIE

Opvarm ovnen til 200°C. Skær nougat i tern, der passer med abrikoserne.
Kom et stykke nougat på halvdelen af abrikoserne og top med de resterende abrikoser og sæt en tandstik i hver ‘burger’.
Bag i ovnen blot 1 min. ved 200°C og riv pistaciekerner over inden servering.

DADEL MED MARCIPAN & HVID CHOKOLADE

Smelt chokoladen i et vandbad.
Fyld hver dadel med marcipan, overtræk med hvid chokolade og vend i kokosmel.
Afkøl på bagepapir.

FIGNER MARINERET I KANEL & LAKRIDS

Opvarm ovnen til 200°C.
Nip toppen af fignerne.
Rør appelsinsaft- og skal sammen med kanel og lakrids og marinér fignerne heri.
Bages efterfølgende i den forvarmede ovn i 2-3 min.
Riv evt. lidt appelsinskal over fignerne inden servering.

Lignende opskrifter