Ristede hasselnødder smager fantastisk. Ristningen fremhæver en helt anderledes smag i hasselnødderne, der passer godt til både bagt græskar og grøntkål.
Af Ditte Ingemann
75 g grønkål
1/2 butternut-squash
1/2 hokkaidogræskar
2 stk fed hvidløg
75 g feta
2 spsk Earth Control hasselnødder
2 spsk hel boghvede
Salt/peber
Dressing
2 spsk olivenolie
1 tsk honning
1 tsk grov sennep
1/2 citron, saft herfra
Salt/peber
Opvarm ovnen til 200 grader.
Halver græskarrene og fjern alle kernerne.
Skær dem i tynde skiver på ca. 1/2 centimeters tykkelse.
Riv eller pres hvidløgsfed og rør dem i olivenolien sammen med salt og peber.
Vend græskarskiverne med hvidløgsolien og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 25-30 minutter.
Rengør grønkålen og fjern midterstokken.
Snit den helt fint og kom den i en skål.
Rist boghveden på en tør, varm pande i et par minutter.
Rist bagefter hasselnødderne, til de er gyldne, og den brune hinde løsner sig.
Fjern hinden af hasselnødderne og hak dem groft. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag den til.
Hæld dressingen over grønkålen og masser den let.
Fordel grønkålen på et stort fad og smuldr feta henover.
Fordel de bagte græskarskiver oven på grønkålen og top til sidst med boghvede og ristede hasselnødder.
Ingredienser
75 g grønkål
1/2 butternut-squash
1/2 hokkaidogræskar
2 stk fed hvidløg
75 g feta
2 spsk Earth Control hasselnødder
2 spsk hel boghvede
Salt/peber
Dressing
2 spsk olivenolie
1 tsk honning
1 tsk grov sennep
1/2 citron, saft herfra
Salt/peber
Fremgangsmåde
Opvarm ovnen til 200 grader.
Halver græskarrene og fjern alle kernerne.
Skær dem i tynde skiver på ca. 1/2 centimeters tykkelse.
Riv eller pres hvidløgsfed og rør dem i olivenolien sammen med salt og peber.
Vend græskarskiverne med hvidløgsolien og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 25-30 minutter.
Rengør grønkålen og fjern midterstokken.
Snit den helt fint og kom den i en skål.
Rist boghveden på en tør, varm pande i et par minutter.
Rist bagefter hasselnødderne, til de er gyldne, og den brune hinde løsner sig.
Fjern hinden af hasselnødderne og hak dem groft. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag den til.
Hæld dressingen over grønkålen og masser den let.
Fordel grønkålen på et stort fad og smuldr feta henover.
Fordel de bagte græskarskiver oven på grønkålen og top til sidst med boghvede og ristede hasselnødder.