Quinoasalat med bagte rødbeder, gedeost & cashewnødder

Salat
45 min
Serveringer: 4

Ingredienser

Salat

4 rødbeder
olivenolie
salt og peber
3 dl quinoa
100 g grønkål
2 æble
100 g blød gedeost
100 g cashewnødder

Dressing

4 spsk olivenolie
saft fra 1 citron
1 tsk grov sennep
1 tsk ahornsirup
1 fed hvidløg
salt og peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
Skræl rødbederne og skær dem i mundrette stykker.
Vend dem med olie, salt og peber og fordel dem på en bageplade med bagepapir eller i et ildfast fad
Bag rødbederne i den varme ovn, i ca. 30-35 minutter – de må gerne tage lidt farve og blive møre.
Vend gerne rundt i dem undervejs
Imens rødbederne bages, piskes ingredienserne til dressingen godt sammen – smag den til, så den er både salt, syrlig og sød.
Skyl quinoaen og kog den efter anvisningen på pakken.
Rengør grønkål grundigt og fjern stokken i midten.
Snit kålen helt fint og bland med den kogte quinoa, de bagte rødbeder, små stykker af gedeost og æbler i tynde skiver.
Vend dressingen godt rundt i salaten, og fordel den på et stort fad.
Drys med grofthakkede cashewnødder lige inden servering.
Du kan bruge cashewnødderne som de er eller riste dem en smule på en tør, varm pande.

Lignende produkter

Lignende opskrifter