Cæsarsalat med grønkål, croutoner og cashew-dressing
30 min
Serveringer: 4
Cæsarsalat - eller ceasar salat - er en klassiker. Vores cæsarsalat har vi ladet grøntkål spille hovedrollen og piftet den op med vores sprøde salatcroutoner, der kan nydes lige ud af posen. Dressingen er lavet på cashewnødder, der giver en cremet topping til grøntkålssalaten.
Af Ditte Ingemann
200 g Romaine salat (omkring 2 små salathoveder)
50 g parmesan ost
1 pose Earth Control Fuldkornscroutoner
Dressing
1 dl mayonnaise
1/2 citronsaft herfra
1 tsk sennep
Salt & peber
Dagen inden sættes usaltede cashewnødder i en skål med vand og udblødes natten over.
Rengør kålblade, fjern stokkene, og snit kålen fint – kom det i en skål med citronsaft og masser kålen en smule.
Skær avocadoer ud i skiver og bland med kål og revet parmesan.
Lav dressingen
Skyl de udblødte cashewnødder, kom dem i en blender eller minihakker med olie, vand, citronsaft og –skal.
Blend til dressingen bliver cremet og tilsæt mere vand, hvis den er for tyk – den skal være rimelig tynd.
Smag til med salt, peber og citronsaft inden den vendes i kålsalaten med avocado.
Top med croutoner inden servering og nyd f.eks. til et stykke stegt kylling.
Ingredienser
200 g Romaine salat (omkring 2 små salathoveder)
50 g parmesan ost
1 pose Earth Control Fuldkornscroutoner
Dressing
1 dl mayonnaise
1/2 citronsaft herfra
1 tsk sennep
Salt & peber
Fremgangsmåde
Dagen inden sættes usaltede cashewnødder i en skål med vand og udblødes natten over.
Rengør kålblade, fjern stokkene, og snit kålen fint – kom det i en skål med citronsaft og masser kålen en smule.
Skær avocadoer ud i skiver og bland med kål og revet parmesan.
Lav dressingen
Skyl de udblødte cashewnødder, kom dem i en blender eller minihakker med olie, vand, citronsaft og –skal.
Blend til dressingen bliver cremet og tilsæt mere vand, hvis den er for tyk – den skal være rimelig tynd.
Smag til med salt, peber og citronsaft inden den vendes i kålsalaten med avocado.
Top med croutoner inden servering og nyd f.eks. til et stykke stegt kylling.