Rødkålssalat

med appelsin, figner og ristede hasselnødder

  • 20 min.
  • 4 personer
Opskrift af Nordish.dk

Ingredienser

  • 1/4 rødkål
  • 5 figner
  • 2 appelsiner
  • 35 g Earth Control Hasselnødder

Dressing:

  • 2 tsk. sherryeddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1/2 appelsin, saften herfra
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Snit rødkålen fint på et mandolinjern eller i hånden med en kniv. Skær skrællen af appelsinerne og skær appelsinerne ud i fileter uden skind, hinder eller kerner. Skær fignerne ud i tynde skiver. Rist hasselnødderne på en tør pande til de er let gyldne. Fjern overskydende skal ved at gnide nødderne i et rent viskestykke, på den måde løsnes hasselnøddeskallen nemt.

Bland ingredienserne til dressingen og smag den til med salt og peber. Bland dressingen sammen med rødkålen og pynt salaten med appelsinfileter, figner og ristede hasselnødder.

Hasselnødder

Vores nøje udvalgte hasselnødder kommer fra Tyrkiet, hvor træerne har gode vækstvilkår i det varme klima. Hasselnødderne høstes i efteråret - enten ved at plukke dem eller ved opsamling når de modne n[...]
Læs mere