Rødbedesalat

med sorte linser, rucolasalat & soltørrede abrikoser

  • 20 min
  • 4 pers
  • Video
Opskrift af Ditte Ingemann

Ingredienser

  • 4 stk rødbeder
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 dl sorte linser, fra dåse eller kogte
  • 75 g rucolasalat
  • 75 g feta, f.eks. gedefeta
  • 75 g Earth Control soltørrede abrikoser
  • 1 ps Earth Control pinjekerner

Dressing

  • 4-5 spsk olivenolie
  • 1 tsk grov sennep
  • 1 spsk lys eddike
  • salt/peber

Fremgangsmåde

Opvarm ovnen til 200 grader. Skræl rødbederne, skær dem i mundrette tern og vend med salt, peber og olie. Fordel på en bageplade med papir og bag dem i ca. 20 min i den forvarmede ovn. De må stadig gerne have en smule bid. Kog linserne efter anvisning på posen eller dræn vandet fra dem, hvis du bruger linser fra dåse. Skyl rucolasalat og smuldr feta i mindre stykker. Rist pinjekernerne på en varm pande, til de har fået en let-gylden farve. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til med salt og peber. Lad rødbederne køle en smule af, inden de vendes med linser, rucolasalat og dressingen. Top med feta, abrikoser og ristede pinjekerner og server til f.eks. et stykke fjerkræ eller lam. Eller nyd den som en mættende frokostsalat, som den er.

Abrikoser

Vores soltørrede abrikoser er noget af det tætteste naturen kommer på vingummi – et lækkert bid og en skøn, sød smag med en smule syrlighed samt en fantastisk flot farve. De er nøje udvalgt fra Tyrkie[...]
Læs mere

COOKIES. Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.  Læs mere