Quinoasalat

med bagte tomater, syltede løg og ristede mandler

  • 60 min
  • 2 pers
Opskrift af Ditte Ingemann

Ingredienser

  • 2 dl hvid quinoa
  • 1 bdt frisk basilikum
  • 1 stk avocado
  • 1 spsk Earth Control ristede & saltede mandler

Syltede rødløg

  • 2 stk rødløg
  • 1/2 dl æblecidereddike
  • 1/2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 3-4 spsk kokossukker (evt alm.sukker)
  • Sort peber

Bagte Tomater

  • 500 g små tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt & peber

Dressing

  • 4 spsk olivenolie
  • 1/2 citron, saften herfra
  • 1 tsk grov sennep
  • Salt & peber

Fremgangsmåde

Bagte tomater; Halver tomaterne og læg dem i et ildfast fad. Krydr med salt og peber og fordel en smule olie på tomaterne. Bag dem i ovnen ved 125 grader varmluft i ca. 1 time. Kog quinoa efter anvisning på posen og afkøl.

Syltede rødløg; Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver, og kom dem i et sylteglas. Hæld eddike, vand, salt, sukker og peber i en gryde. Giv det et opkog. Hæld lagen over løgene og sæt glasset på køl. Lad gerne løgene trække nogle timer. Hak basilikum fint og skær avocadoen ud i tern. Vend det forsigtigt rundt i den afkølede quinoa sammen med de ovnbagte tomater og tilsæt også syltede rødløg.

Dressing: Rør olivenolie, citronsaft, sennep, salt og peber sammen og fordel dressingen over salaten. Top til sidst med grofthakkede salat-mandler og pynt med lidt ekstra syltede rødløg.