Ingredienser
- 2 dl hvid quinoa
- 1 bdt frisk basilikum
- 1 stk avocado
- 1 spsk Earth Control ristede & saltede mandler
Syltede rødløg
- 2 stk rødløg
- 1/2 dl æblecidereddike
- 1/2 dl vand
- 1 tsk salt
- 3-4 spsk kokossukker (evt alm.sukker)
- Sort peber
Bagte Tomater
- 500 g små tomater
- 1 spsk olivenolie
- Salt & peber
Dressing
- 4 spsk olivenolie
- 1/2 citron, saften herfra
- 1 tsk grov sennep
- Salt & peber
Fremgangsmåde
Bagte tomater; Halver tomaterne og læg dem i et ildfast fad. Krydr med salt og peber og fordel en smule olie på tomaterne. Bag dem i ovnen ved 125 grader varmluft i ca. 1 time. Kog quinoa efter anvisning på posen og afkøl.
Syltede rødløg; Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver, og kom dem i et sylteglas. Hæld eddike, vand, salt, sukker og peber i en gryde. Giv det et opkog. Hæld lagen over løgene og sæt glasset på køl. Lad gerne løgene trække nogle timer. Hak basilikum fint og skær avocadoen ud i tern. Vend det forsigtigt rundt i den afkølede quinoa sammen med de ovnbagte tomater og tilsæt også syltede rødløg.
Dressing: Rør olivenolie, citronsaft, sennep, salt og peber sammen og fordel dressingen over salaten. Top til sidst med grofthakkede salat-mandler og pynt med lidt ekstra syltede rødløg.