Perlebygsalat

med tomat, jordbær, urter og tranebær

  • 20 min
  • 4 pers
Opskrift af Linn Grubbström

Ingredienser

  • 2 dl perlebyg
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl vand
  • 20 cherrytomater
  • 1 bakke jordbær
  • 2 kviste mynte
  • 1/2 bundt persille
  • 1/2 øko citron
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1 nip cayennepeber
  • 2 spsk olivenolie
  • 50 g Earth Control tranebær

Dressing

  • 1 tsk tahin
  • 1 lime
  • 1 dl yoghurt
  • 1 nip salt
  • 1 nip peber

Fremgangsmåde

Skyl perlebyg i koldt vand og kog efter anvisning på posen. Riv citronskal, pres citronsaften og hak hvidløg fint. Bland citronskal, citronsaft, hvidløg, olie og cayennepeber. Vend sammen med de kogte perlespelt. Halver tomaterne og jordbær. Hak persille og mynte fint. Bland perlebyg med tomater, jordbær, mynte, persille og tranebær.
Rør ingredienserne sammen til dressingen og server til salaten. Nyd perlebygsalaten som tilbehør til f.eks. grillet pølse, grillet halloumiost eller fisk.

Tranebær

Vores røde tranebær har en smuk rød farve og en fantastisk sød-syrlig smag. De er nøje udvalgt fra Canada hvor tranebær-buskene gror i moselignende områder. Når tranebærene skal høstes i efteråret ove[...]
Læs mere

COOKIES. Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.  Læs mere