Pasta

med sød kartoffel og cashewnødder

  • 20 min
  • 2 pers.
Opskrift af Michala Kramer

Ingredienser

  • 250 g båndpasta
  • 150 g søde kartofler
  • 1 dl. madlavningsfløde
  • 1 spsk. rød pesto
  • Saft fra 1/2 lime eller citron
  • Salt og peber

Serveres med:

  • 1 pose Earth Control cashewnødder
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk. limesaft
  • 1 drys sesamfrø

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader.

Vask den søde kartoffel og skær den over på den lange side. Til denne opskrift behøves kun 1/2 sød kartoffel (svarende til cirka 150 g). Prik hul inde i kartoflen, læg den på en bageplade og bag i en forvarmet ovn i cirka 20 minutter til den er blød (mærk til med en gaffel).

Når kartoflen er færdig skrabes indeholdet ud og blandes i en mixer sammen med madlavningsfløde, rød pesto, salt, peber og limesaft. Brug her en lille foodprocesser, minihakker eller blender. Mix ingredienserne til du har en cremet og ensfarvet creme.

Kog båndpasta i 2-3 minutter (pastaen skal endelig ikke koges for længe). Hæld vandet fra pastaen og hæld den lune creme op i pastagryden. Bland det hele forsigtigt rundt.

Hak cashewnødder groft og drys ovenpå retten sammen med lidt limesaft, frisk persille og sesam frø.

Cashewnødder

Vores nøje udvalgte cashewnødder kommer primært fra Vietnam og Indien, der er nogle af verdens største producenter af cashewnødder pga. det varme klima. Cashewnødderne gror i stilken på cashewæblet - [...]
Læs mere