Lun broccolisalat

med kikærter, brunet smør og cashewnødder

  • 20 min
  • 4 pers
Opskrift af Linn Grubbström

Ingredienser

  • 1 stort broccoli
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl vand
  • 1 dl ærter (f.eks. fra frost)
  • 125 g kogte kikærter (f.eks. fra dåse)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 nip peber
  • 1 tsk tørrede chiliflager
  • 75 g smør
  • 1 pose Earth Control cashewnødder
  • 1/2 bundt dild
  • 1 øko. citron

Fremgangsmåde

Vask og skær broccolien i små buketter. Kom olie i en pande. Steg broccoli ved høj temperatur et par minutter på alle sider. Kom vand i panden og lad stege yderligere 5 minutter. Steg ærterne med broccolien 1 minut. Hæld vand fra kikærterne og vend dem på panden med broccoli og ærter. Drys med salt, peber og chiliflager. Smelt smør i en gryde ved middel varme. Rør rundt undervejs. Smørret skal bruse op. Tag gryden af varmen efter cirka 5 minutter, når smørret er gyldent og dufter af karamel. Hak cashewnødderne fint. Hak dild fint. Riv citronskallen og pres saften. Bland smør med cashewnødder, dild, citronskal og citronsaft. Hæld over broccolisalaten og server straks som tilbehør til hakkebøf, kylling eller grillet fisk.

Cashewnødder

Vores nøje udvalgte cashewnødder kommer primært fra Vietnam og Indien, der er nogle af verdens største producenter af cashewnødder pga. det varme klima. Cashewnødderne gror i stilken på cashewæblet - [...]
Læs mere

COOKIES. Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.  Læs mere