Lun blomkålssalat

med ristede & saltede kikærter samt chili/ingefær-dressing

  • 30 min
  • 4 pers
Opskrift af Ditte Ingemann

Ingredienser

  • 600 g blomkål
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 bundt bredbladet, finthakket persille
  • 75 g Earth Control ristede & saltede kikærter
  • salt

Dressing

  • 10 g frisk, fintrevet ingefær
  • 1 tsk stærk chilisauce, fx Sriracha
  • 4 spsk olivenolie
  • salt
  • evt. lidt limesaft

Fremgangsmåde

Opvarm ovnen til 180 grader. Skær blomkålshovedet ud i små buketter og kom dem i en skål. Tilsæt olie, spidskommen, paprika og salt, og vend det hele godt rundt. Fordel blandingen på en bageplade med papir og bag i den forvarmede ovn i ca. 20-25 minutter. Lav imens dressingen af fintrevet ingefær blendet med chilisauce og olie og smag til med salt og evt. limesaft. Lad de bagte blomkål køle en smule af og vend med hakket persille og chili/ingefær-dressingen. Serveres lun til f.eks. oksekød eller svinekød og top med ristede & saltede kikærter inden servering.

Kikærter

Kikærter er det nye sort i salaten, som passer til tidens vegetariske trend som et vegetabilsk alternativ til animalsk protein. Ofte skal kikærter sættes i blød natten over og koges i 20-30 min, inden[...]
Læs mere

COOKIES. Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.  Læs mere