Juletapas

med tørret frugt

  • 30 min
  • 2-4 pers
Opskrift af Mads Nybro

Ingredienser

Abrikos-burger med nougat & pistacie

  • 24 stk Earth Control abrikoser
  • 120 g nougat
  • 5 stk Earth Control pistaciekerner
  • 12 stk tandstikker

Daddel med marcipan & hvid chokolade

  • 12 stk Earth Control stenfri dadler
  • 60 g marcipan
  • 100 g hvid smeltechokolade
  • 1 dl groft kokosmel

Figner marineret i lakrids & kanel

  • 12 stk Earth Control figner
  • ½ økologisk appelsin, saft og skal
  • 40 g finthakkede Earth Control valnødder
  • ¼ tsk stødt kanel
  • ½ tsk lakridspulver

Fremgangsmåde

ABRIKOS-BURGER MED NOUGAT & PISTACIE:
Opvarm ovnen til 200°C. Skær nougat i tern, der passer med abrikoserne. Kom et stykke nougat på halvdelen af abrikoserne og top med de resterende abrikoser og sæt en tandstik i hver ‘burger’. Bag i ovnen blot 1 min. ved 200°C og riv pistaciekerner over inden servering.

DADEL MED MARCIPAN & HVID CHOKOLADE:
Smelt chokoladen i et vandbad. Fyld hver dadel med marcipan, overtræk med hvid chokolade og vend i kokosmel. Afkøl på bagepapir.

FIGNER MARINERET I KANEL & LAKRIDS:
Opvarm ovnen til 200°C. Nip toppen af fignerne. Rør appelsinsaft- og skal sammen med kanel og lakrids og marinér fignerne heri. Bages efterfølgende i den forvarmede ovn i 2-3 min. Riv evt. lidt appelsinskal over fignerne inden servering.

Abrikoser

Vores soltørrede abrikoser er noget af det tætteste naturen kommer på vingummi – et lækkert bid og en skøn, sød smag med en smule syrlighed samt en fantastisk flot farve. De er nøje udvalgt fra Tyrkie[...]
Læs mere

COOKIES. Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.  Læs mere