bagt græskar-salat

45 min
Serveringer: 4
Prøv en fyldig efterårssalat med bagt græskar, grøntkål og en lækker tahin-dressing. Brug græskarkerner som topping for at give salaten bid og knas.
Af

Ingredienser

1 butternut squash
75 g grønkål, evt. pose med vasket og snittet grønkål
2 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
50 g Earth Control saltede græskarkerner
salt og peber

Dressing

1 spsk tahin
1 spsk olivenolie
1-2 spsk vand
½ citron, saften herfra
salt

Fremgangsmåde

Halver græskarret, og fjern alle kernerne.
Skær det i tynde skiver ca. 0,5 cms tykkelse.
Riv eller pres hvidløg, og rør det sammen med olie, salt og peber.
Vend græskarskiverne med hvidløgsolien, og fordel skiverne på en bageplade med bagepapir.
Bag det ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Rengør grønkål, og fjern stokkene.
Hak grønkål i små stykker, og kom det i ovnen sammen med græskarret, og drys med græskarkerner.
Bag det yderligere 5 minutter, eller indtil kålen er blevet sprødt og gyldent.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, smag til – fordel den over den lune salat inden servering.
Tip! Server salaten lun til fx frikadeller eller farsbrød

Lignende opskrifter