Chia parfait

med tranebær

  • 2 timer
  • 2 pers
Opskrift af Michala Kramer

Ingredienser

Ingredienser:

  • 1 spsk. Earth Control tranebær
  • 1 dl. Earth Control chiafrø
  • 1,5 dl mandelmælk
  • 2 dl blommer eller friske bær

Granola:

  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1/2 dl Earth Control tranebær
  • 1/2 dl Earth Control nødder efter eget valg

Til servering:

  • 2 spsk. peanut butter
  • 2 spsk. yoghurt

Fremgangsmåde

Bland mandelmælk med chiafrø og rør det godt igennem og stil i køleskabet 1 - 1,5 time (gerne til næste dag).

I en lille gryde varmes blommer eller bær sammen med tranebær og omkring 1 spsk. vand. Rør rundt under lav varme i 5-10 minutter til du har en cremet kompot. Du kan vælge at blende den kort, så den bliver mere cremet – ellers så stil den til side og gem til senere.

Lav nu den sprøde granola. Hæld lidt kokosolie på en lun pande sammen med ahornsirup. Tilsæt tranebær og forskellige nødder efter ønske og rør rundt under lav varme til granolaen er sprød og gylden.

Til servering hældes chiagrøden op i glas, efterfulgt af neutral yogurt, peanut butter og kompot. Pynt med den sprøde granola og ekstra tranebær på toppen.

Chiafrø

Vores chiafrø (Salvia Hispanica) stammer fra det varme klima i Mellemamerika hvor det er blevet dyrket i mere end 4000 år og dermed også været en stor del af både Inkaindianernes og Aztekernes kost. I[...]
Læs mere

Tranebær

Vores røde tranebær har en smuk rød farve og en fantastisk sød-syrlig smag. De er nøje udvalgt fra Canada hvor tranebær-buskene gror i moselignende områder. Når tranebærene skal høstes i efteråret ove[...]
Læs mere

Hasselnødder

Vores nøje udvalgte hasselnødder kommer fra Tyrkiet, hvor træerne har gode vækstvilkår i det varme klima. Hasselnødderne høstes i efteråret - enten ved at plukke dem eller ved opsamling når de modne n[...]
Læs mere

COOKIES. Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.  Læs mere