Cæsarsalat

med grønkål, cashewdressing & croutoner

  • 20 min
  • 4 pers
Opskrift af Ditte Ingemann

Ingredienser

  • 10 stilke grønkål eller savojkål
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 stk avocadoer
  • 25 g revet parmesan
  • 75 g Earth Control croutoner med hvidløg

Dressing

  • 10 g Earth Control usaltede cashewnødder,
  • udblødt i vand natte over
  • 3 spsk olivenolie
  • 4 spsk vand
  • 1/2 øko citron, saft og revet skal herfra
  • salt/peber

Fremgangsmåde

Dagen inden sættes usaltede cashewnødder i en skål med vand og udblødes natten over. Rengør kålblade, fjern stokkene, og snit kålen fint – kom det i en skål med citronsaft og masser kålen en smule. Skær avocadoer ud i skiver og bland med kål og revet parmesan. Lav dressingen: Skyl de udblødte cashewnødder, kom dem i en blender eller minihakker med olie, vand, citronsaft og –skal. Blend til dressingen bliver cremet og tilsæt mere vand, hvis den er for tyk – den skal være rimelig tynd. Smag til med salt, peber og citronsaft inden den vendes i kålsalaten med avocado. Top med croutoner inden servering og nyd f.eks. til et stykke stegt kylling.

Croutoner

Ordet crouton kommer fra det franske ord croûte, der betyder skorpe. Historisk set var croutonen oprindelig et udsnit af et stykke baguette, som blev penslet med olie og bagt i en brandvarm ovn. I Fra[...]
Læs mere

Cashewnødder

Vores nøje udvalgte cashewnødder kommer primært fra Vietnam og Indien, der er nogle af verdens største producenter af cashewnødder pga. det varme klima. Cashewnødderne gror i stilken på cashewæblet - [...]
Læs mere

COOKIES. Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.  Læs mere