Produkter
Opskrifter
PRODUKTER
Alle produkter
Nødder
Tørrede frugter & bær
Blandede poser
Kerner & frø
OPSKRIFTER
Alle opskrifter
Morgenmad
Frokost & hovedret
Salat
Snacks
Bagning
Søde sager
Morgenmadsinspiration
Madpakkeinspiration
Juleinspiration
OM OS
Om Earth Control
Nøje udvalgte råvarer
KONTAKT
Kontakt os
Cookies og GDPR
Konkurrencebetingelser
DK
DK
SE
FI
Valnøddeboller med ølandshvedemel og manitoba mel
Brød & Bagværk
45 min
Serveringer: 8
Her er opskriften på de lækreste valnøddeboller, som er perfekte til weekendens morgenbord, til madpakkerne eller til eftermiddagskaffen.
Af
Nordish.dk
Ingredienser
Fremgangsmåde
8 dl vand
150 g ølandshvedemel
900 g manitoba mel
6 g gær
200 g surdej
30 g salt
140 g hakkede valnødder
Rør mel og vand kort sammen på en røremaskine.
Lad det stå i en time. Dette kaldes en autolyse - denne proces giver glutennetværket et forspring og gør brødet bedre.
Efter dejen har stået i en time tilsættes surdej, gær og salt.
Dejen æltes på fuld hastighed indtil den slipper skålens kanter.
Dette tager ca. 5 min.
Du kan lave glutenprøven.
Glutenprøven foregår ved at du tager et lille stykke dej og udvider det mellem dine fingre.
Hvis du kan udvide/strække dejen så meget at du kan se skyggen af dine fingre igennem dejen, uden den går i stykker, er du færdig med æltningen.
Tilsæt hakkede valnødder og ælt dejen 1 min, så undgår du at valnødderne smuldrer.
Del dejen i to og hæld den over i to forskellige smurte plastbøtter med olivenolie.
Det er vigtigt at plasticbeholderen er stor og kan rumme at dejen hæver.
Lad dejen hæve i 2-3 timer ved stuetemperatur og sæt den derefter på køl.
Dejen har bedst af, at hæve 24 timer i alt.
Tænd ovnen på 275 grader over/under varme og sæt et lille ovnfast fad i bunden med kogende vand i.
Dampen gør at bollerne hæver flot op. Ovnen skal varmes op i ca. en halv time inden brug.
Tag dejen ud af køleskabet og hæld den forsigtigt ud på et meldrysset bord.
Hak dejen ud til flotte boller og løft dem forsigtigt over på den varme bageplade.
Bag dem i 13-15 min.
Efter de første 8 minutter tages fadet ud med det kogende vand og bollerne bages færdigt de resterende minutter.
Bollerne skal være mørke og lyde hule når man banker på dem.
Lad dem køle af på en bagerist før de serveres.
Ingredienser
8 dl vand
150 g ølandshvedemel
900 g manitoba mel
6 g gær
200 g surdej
30 g salt
140 g hakkede valnødder
Fremgangsmåde
Rør mel og vand kort sammen på en røremaskine.
Lad det stå i en time. Dette kaldes en autolyse - denne proces giver glutennetværket et forspring og gør brødet bedre.
Efter dejen har stået i en time tilsættes surdej, gær og salt.
Dejen æltes på fuld hastighed indtil den slipper skålens kanter.
Dette tager ca. 5 min.
Du kan lave glutenprøven.
Glutenprøven foregår ved at du tager et lille stykke dej og udvider det mellem dine fingre.
Hvis du kan udvide/strække dejen så meget at du kan se skyggen af dine fingre igennem dejen, uden den går i stykker, er du færdig med æltningen.
Tilsæt hakkede valnødder og ælt dejen 1 min, så undgår du at valnødderne smuldrer.
Del dejen i to og hæld den over i to forskellige smurte plastbøtter med olivenolie.
Det er vigtigt at plasticbeholderen er stor og kan rumme at dejen hæver.
Lad dejen hæve i 2-3 timer ved stuetemperatur og sæt den derefter på køl.
Dejen har bedst af, at hæve 24 timer i alt.
Tænd ovnen på 275 grader over/under varme og sæt et lille ovnfast fad i bunden med kogende vand i.
Dampen gør at bollerne hæver flot op. Ovnen skal varmes op i ca. en halv time inden brug.
Tag dejen ud af køleskabet og hæld den forsigtigt ud på et meldrysset bord.
Hak dejen ud til flotte boller og løft dem forsigtigt over på den varme bageplade.
Bag dem i 13-15 min.
Efter de første 8 minutter tages fadet ud med det kogende vand og bollerne bages færdigt de resterende minutter.
Bollerne skal være mørke og lyde hule når man banker på dem.
Lad dem køle af på en bagerist før de serveres.
Lignende opskrifter
Glutenfri muffins med nødder
Glutenfri nøddeboller med tranebær og græskarkerner.
Opskrift på madpakke-boller
Krydret gulerodskage med æble & valnødder
Vis flere opskrifter
Hvad leder du efter?
Produkter (
)
Opskrifter (
)
Indhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent