Opskrift på madpakke-boller

60 min
Serveringer: 12
Prøv at pifte de hjemmebagte boller op med nødder og tørret frugt som f.eks. soltørrede abrikoser. De er perfekt som en fyldig, men også naturlig sød, eftermiddagsbolle i børnemadkasser.
Af

Ingredienser

50 g smør
2 dl mælk
50 g gær
1/2 tsk salt
1 tsk kardemomme
1 spsk honning
2 æg
475 g hvedemel
50 g Earth Control abrikoser
30 g Earth Control usaltet nøddemix

Pensling

1 æg

Fremgangsmåde

Smelt smør og lun mælk til stuetemperatur.
Kom i en skål og rør gæren godt ud i væsken.
Tilsæt salt, kardemomme, honning og æg i skålen. Rør sammen.
Tilsæt mel lidt adgangen og ælt dejen godt sammen evt. i en røremaskine.
Hak abrikoser og nøddemix fint og vend i dejen.
Ælt igen.
Lad hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 30 minutter.
Del dejen i 12 og form til boller.
Sæt på en bageplade og hæv i 30 min.
Opvarm ovnen til 200 grader.
Pensle bollerne med et sammenpisket æg.
Bages i ca. 15-20 minutter ved 200 grader.

Lignende opskrifter