Krydret gulerodskage med æble & valnødder

Søde Sager
>60 min
Serveringer: 8

Ingredienser

Kage

150 g mandelmel
125 g speltmel
2 tsk bagepulver
1½ tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
½ tsk salt
3 æg
3 gulerødder
1 æble
75 g valnødder
75 g neutral olie, fx solsikkeolie
100 g sukker

Vaniljecreme

150 g flødeost
50 g skyr
skal fra 1 øko citron
2-4 spsk ahornsirup eller honning
½ tsk ren vaniljepulver

Pynt

25 g finthakkede valnødder

Fremgangsmåde

Bland mandelmel, speltmel, bagepulver, stødt kanel, stødt ingefær og salt sammen i en skål.
Riv gulerødder og æble på den grove side af et rivejern.
Hak valnødderne groft.
Rør æg, olie og sukker sammen, og bland det med de tørre ingredienser og valnødderne.
Rør dejen godt sammen, og tilsæt reven gulerod og æble.
Når dejen er ensartet, hældes den i en springform beklædt med bagepapir, Ø 22 cm.
Bag kagen i ovnen ved 180 grader i cirka 45 minutter, eller til den er gennembagt.
Rør alle ingredienserne til cremen sammen og smag til med mere sirup eller honning, alt efter hvor sød du ønsker cremen.
Fordel cremen over den afkølede kage og pynt med finthakkede valnødder.
Opbevar kagen på køl, indtil den skal serveres.
Kagen holder sig fugtig og god i ca. 2 dage.

Lignende opskrifter