Med relanceringen af vores nye ØKO- sortiment, har vi taget nedenstående miljøhensyn med henblik på

bæredygtighed

Vi anvender en folie, der er lavet af 43% biobaseret materiale 
og reducerer hermed også vores CO2-udslip med knap et ton årligt

Vi har reduceret plastforbruget med 8,3%

Vi anvender en folie og etiket, der er sammensat af plast fra samme familie, hvilket gør at hele emballagen kan genanvendes sammen

Vores folie er ikke bionedbrydelig, men den kan genanvendes og så er den lavet på fornybare ressourcer

Det er et bevidst valg fra os, at vi ikke anvender en bionedbrydelig emballage, da denne ikke kan genanvendes og derved vil forstyrre vores måde at sortere og genanvende affald i Danmark. I Danmark har vi nemlig ikke en infrastruktur, der kan håndtere bio-nedbrydelige emballager på nuværende tidspunkt

Vi anvender en 2-lags folie, da vi har behov for barriere for at beskytte vores produkter, så vi fastholder en lang holdbarhed og dermed mindsker madspild.

Plastik er godt når det håndteres korrekt

Kender du plastemballagens mange fordele?

  • Plast beskytter sit indhold

  • Plast minimerer bakteriespredning og øger fødevaresikkerheden

  • Plast forlænger madvarens holdbarhed

  • Plast mindsker faktisk madspild - F.eks. kan en agurk i en plast-emballage holdes frisk op til 14 dage, mens en uindpakket kun er frisk i 3-7 dage
  • Kun mellem 1-4% af fødevarens samlede miljøbelastning kommer fra emballagen, og i langt de fleste tilfælde er mere emballage bedre for miljøet end mindre emballage.

En bæredygtig fremtid

Med vores nye, innovative og bæredygtige ØKO-emballage anvender vi en kombination af 2 folier og påsatte etiketter fra samme plastfamilie og emballagen kan derfor 100% genanvendes. På emballagen viser vi desuden hvordan emballagen håndteres efter brug. Vi arbejder yderligere på at udskifte samtlige af vores folier fremadrettet til en mere bæredygtig emballage-type.

Vi bruger ligeledes kun FSC-certificeret papir/pap og anvender kun vandfarver på alle vores etiketter.

Vi har derudover også indgået et samarbejde med UPM Raflatac. Dette betyder, at vi indsamler alt bagside-papir fra vores etiketter. Dette afhentes af Raflatac og siliconen på papiret fjernes og papiret genbruges. 

Generelt er klima, ansvarlighed og bæredygtighed emner, der står vores grønne hjerter nær -  og derfor har vi valgt kun at anvende Co2-neutral grøn energi på hovedkontoret System Frugt A/S fra 2019.

Læs mere om vores vores kvalitetskontrol og mange certificeringer her.