DE ALSIDIGE

abrikoser

Soltørrede abrikoser er alletiders. Vores er nøje udvalgt fordi de har et lækkert, saftigt bid og en flot gul farve, men især fordi smagen er helt perfekt sød-syrlig. De er noget af det tætteste naturen kommer på vingummi, hvis du spørger os. Vores soltørrede abrikoser er den perfekte søde og naturlige snack, lige ud af posen.

Naturlig dyrkning

Vores soltørrede abrikoser kommer fra Tyrkiet, hvor de får optimale vækstvilkår pga. det varme klima i Middelhavsområdet. Abrikoser er en stenfrugt, der vokser på træer. De smukke abrikostræer blomstrer i marts, og de friske abrikoser høstes i juli. I mellemtiden ligger abrikostræerne i dvale.

Nænsom forædling

Efter høsten udstenes de friske, solmodne abrikoser og de tørres under solen. De sorteres manuelt flere gange i processen for at sikre en høj kvalitet. Vores abrikoser svovles af 2 årsager - både fordi det er traditionen i Tyrkiet hvor abrikoserne kommer fra, at den flotte orange-gule farve bibeholdes, men også for at sikre en længere holdbarhed i de tørrede abrikoser. Vores abrikoser overholder naturligvis grænseværdierne for svovldioxid i forhold til lovgivningen, men hvis du foretrækker usvovlede abrikoser, så gå efter de økologiske.

Enkel tilberedning

Nyd abrikoser som en lækker naturlig snack lige ud af posen. Du kan også med fordel pifte mellemøstlige gryderetter op med de soltørrede abrikoser ligesom de gør sig godt i fyldige salater som f.eks. couscous eller bulgursalat. Vi synes også at abrikoserne er gode i madkassen eller hjemmebagt brød.